Herenweg 366
Noordwijkerhout
info@greenhouse.nl
t 0252 371134

Publieksprijs voor Greenhouse tijdens Flower Parade Rijnsburg

Vrijdagavond 10 augustus is de praalwagen van de Noordwijkerhoutse bloemist Greenhouse tijdens de Flower Parade Rijnsburg beloond met de publieksprijs. De praalwagen met het thema ‘Noordpool’ is compleet gevuld met lisianthussen van het Rijnsburgse bedrijf Van Egmond Lisianthus BV. Greenhouse-eigenaresse Astrid van den Berg heeft hiermee wederom een prijs voor het Rijnsburgse bedrijf in de wacht weten te slepen: “Ieder jaar is het weer een feest om met de producten van Van Egmond een mooi ontwerp te mogen maken.”

Flower Parade 2018 2  Flower Parade 2018 3

Het ontwerp van deze “Noordpool”-wagen stond eerder al in de belangstelling in de media vanwege het ontwerp: naast ijsberen en zeehonden staan er namelijk ook pinguïns op de wagen, een dier dat alleen voorkomt op de Zuidpool. Op humoristische wijze werd aan de controverse op Social Media gerefereerd: de pinguïns hadden bordjes om hun nek hangen met teksten als: “Het was een heel eind zwemmen”.

Flower Parade 2018 6  Flower Parade 2018 7

De gebruikte lisianthussen voor de praalwagen zijn gesponsord door J. van Egmond & Zn., een kweker uit Rijnsburg die zich heeft gespecialiseerd in het selecteren en vermeerderen van lisianthusplanten. De lisianthus is een veelzijdige snijbloem die wij bij Greenhouse altijd op voorraad hebben in onze winkel: “De lisianthus is een hele sterkte bloem die wij graag gebruiken in onze boeketten, bloemstukken en arrangementen.” Dit jaar was de vierde keer dat de kweker en Greenhouse samenwerkten aan een praalwagen voor de Flower Parade. Eerder vielen wij ook al in de prijzen met de praalwagens ‘Dutch DJ’s abroad’ in 2016 en ‘Liefde op het Eerste Gezicht’ in 2017.

De praalwagen “Noordpool” is gevuld met paarse en dubbele en enkele witte lisianthussen. De bijzondere ijspegels die aan weerskanten van de wagen bungelden zijn een bijzonder staaltje bloemwerk: de ijspegels zijn bloemetje voor bloemetje gestoken: een tijdrovende klus, iedere ijspegel kostte ruim 2,5 uur om te maken. De ijsschotsen waar de dieren op staan zijn gestoken met witte lisianthussen en rondom afgewerkt met gypsophila, asparagus en groene amaranthus. De bodem van de praalwagen is volledig in het blauw uitgevoerd: een rustige zee waarop de ijsschotsen drijven. De “zee” is gemaakt van paarse lisianthussen, blauwe hydrangea en Eryngium.

Flower Parade 2018 4

 

Foto’s via Dirk van Egmond van Treffendbeeld.nl