Herenweg 366
Noordwijkerhout
info@greenhouse.nl
t 0252 371134

Dol op bloemen, minder op Valentijnsdag

Nederlandse onderzoeksresultaten bewijzen het

Valentijnsdag. Je hart maakt een uitbundige salto bij de gedachte aan 14 februari. Bloemen, zoenen en zoetgevooisde romantiek. Of niet? Word je een beetje kribbig van zo’n door anderen bedachte dag vol liefde? Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlanders niets van Valentijnsdag moeten weten. Het goede nieuws: we houden wel van bloemen en romantiek, maar dan jaarrond: Gelukkig maar!

Weinig liefde voor Valentijnsdag
Van de ondervraagde Nederlanders viert 63% geen Valentijnsdag en zo’n 44% houdt er niet van of haat het zelfs, duidelijke taal. Een groot deel van de ondervraagden, 83%, vindt Valentijnsdag bovendien te commercieel.

Wel dol op bloemen
Gelukkig zijn Nederlanders wel in voor romantiek en voor bloemen. Van de respondenten vindt 63% het namelijk prachtig om bloemen te krijgen en 66% vindt het nog romantischer als dat niet op 14 februari gebeurt. Bijna alle ondervraagden is bovendien van mening dat je met bloemen zowel mannen áls vrouwen blij maakt. Daarin zijn we progressiever dan de Fransen, Engels en Duitsers, die ook ondervraagd werden.

Een jaar heeft 365 dagen
Het blijkt dus maar weer: romantiek laat zich niet plannen of vastpinnen op een datum, het dient zich aan op de meest onverwachte momenten. Volg daarom je hart en laat het spreken op een zelfgekozen moment, misschien is dat wel op Valentijnsdag, of in de week erna, hartje zomer of in oktober. Een jaar heeft 365 dagen om je liefde te uiten. Zonde eigenlijk om er dan maar een dag van te gebruiken.

Romantische rozen
Rozen zijn nog steeds favoriet als het gaat over bloemige romantiek. 32% van de ondervraagden vindt de bloem romantisch en 12% associeert de roos met de boodschap ‘Ik vind je lief’. Rode rozen zien we wel liever in een vaas dan als blaadjes op het bed; dat associëren we waarschijnlijk met de kruimeldief. Over andere toepassingen werd niets gevraagd, dus met een roos tussen je tanden je lief verrassen wordt misschien wel gewaardeerd. Tip: eerst wel even checken op doornen ;).

Valentijn 365 1  Valentijn 365 2  Valentijn 365 3

Valentijn 365 4  Valentijn 365 5  Valentijn 365 6

Valentijn 365 7