Herenweg 366
Noordwijkerhout
info@greenhouse.nl
t 0252 371134

Kleur van het jaar: Ultra Violet

Kleurenautoriteit Pantone kiest ieder jaar in december hun kleur van het jaar uit. Dit jaar heeft de kleurenspecialist gekozen voor de kleur Ultra Violet: paars met een blauwe ondertoon. Ultra Violet staat volgens Pantone voor originaliteit, vindingrijkheid en is toekomstgericht. Daarnaast staat deze kleur ook voor tegendraadsheid en wordt hij vaak geassocieerd met spiritualiteit, creativiteit en artisticiteit. 

Pantone lijkt met deze nieuwe kleur van het jaar de weg van vorig jaar voort te willen zetten: mensen zoeken naar verdieping, dit keer niet alleen in de natuur, maar ook op spiritueel gebied. Deze gedachte sluit goed aan bij de trends die we de laatste tijd voorbij hebben zien komen: Genieten van het leven op z'n Deens: Hygge of op z'n Zweeds: Lagom. We streven niet langer naar perfectie, maar naar genieten van hetgeen we al hebben. De nieuwe kleur Ultra Violet sluit perfect op deze gedachte aan. 

 

Color of the year 2018

Alles van modetrends tot interieurtrends wordt beïnvloed door voorspellingen van Pantone. In 2017 was Greenery de kleur van het jaar, een frisgroene kleur. Deze kleur is nog steeds relevant dankzij de huidige Urban Jungle-trend. 

 

Bron: Pantone