Herenweg 366
Noordwijkerhout
info@greenhouse.nl
t 0252 371134

Hitte survivaltips

Tijdens de zomer hebben planten vaak meer behoefte aan water dan in de overige seizoenen, net zoals mensen :) We hebben een aan tips voor je op een rijtje gezet, zodat jouw planten deze hete dagen overleven!

  • Vergeet planten niet om water te geven als het bewolkt is, waaiering of regenachtig weer is. Zelfs op deze dagen kan de aarde in de potten uitdrogen, omdat het regenwater de aarde niet kan bereiken. Controleer daarom regelmatig de grond in de potten. 
  • Planten die graag in de zon staan houden van veel water. Het beste moment om planten water te geven is 's ochtends vroeg, want dan is de verdamping het minst. 
  • Planten die in de volle grond staan hebben wortels die dieper in de grond op zoek naar water kunnen gaan. Om deze planten te helpen kun je het beste je tuin om de paar dagen goed sproeien.
  • Er zijn ook handige watergeefsystemen verkrijgbaar, zodat je planten op drukke dagen ook water krijgen. Dit soort systemen kun je zelf maken van een petfles: Snijd de onderkant af, maak rondom gaten in de fles en plant hem op z’n kop tussen de hangplanten.  Als je nu water in de fles giet, loopt het door de gaten langzaam de aarde in. 

Plantenoppas
Als je op vakantie gaat kun je het beste je planten zo veel mogelijk bij elkaar neerzetten. Verwacht je dat het echt heel erg warm gaat worden, geef ze dan een plek in de schaduw. Om de plantenoppas een handje te helpen, leg je de tuinslang alvast klaar.  

Heb je een paar drukke dagen of ga je een weekendje weg? Zet dan een diepe schotel onder de planten in pot. Geef de plant een keer goed water en laat wat water in de schotel staan zodat deze wat langer kan genieten van die slok water! 

Planten-EHBO
Planten kunnen flink uitdrogen als het warm en/of windering weer is. Om planten snel weer op te knappen kun je ze onderdompelen in een volle emmer water. Zodra je de plant onder water dompelt komen er luchtbelletjes naar boven. Na een poosje is de grond nat genoeg. 

Watering

 

 

 

Bron: mooiwatplantendoen