Herenweg 366
Noordwijkerhout
info@greenhouse.nl
t 0252 371134

De mooiste praalwagen Flower Parade komt van hand Greenhouse

Vrijdagavond 11 augustus is de praalwagen van Greenhouse gekroond tot mooiste praalwagen van de Flower Parade Rijnsburg. De praalwagen met het thema ‘Liefde op het eerste gezicht’ is van compleet gevuld met lisianthussen van het Rijnsburgse bedrijf Van Egmond Lisianthus BV. “We zijn heel blij met deze prijs en vinden het een hele eer dat het voor de jury ook liefde op het eerste gezicht was” aldus Greenhouse-eigenaresse Astrid van den Berg. 

De gebruikte lisianthussen voor de praalwagen zijn gesponsord door J. van Egmond & Zn., een kweker uit Rijnsburg die zich heeft gespecialiseerd in het selecteren en vermeerderen van lisianthusplanten. De lisianthus is een veelzijdige snijbloem die wij bij Greenhouse altijd op voorraad hebben in onze winkel: “De lisianthus is een hele sterkte bloem die wij graag gebruiken in onze boeketten, bloemstukken en arrangementen.” Dit jaar was de derde keer dat de kweker en Greenhouse samenwerkten aan een praalwagen voor de Flower Parade. Vorig jaar vielen wij ook al in de prijzen met onze praalwagen ‘Dutch DJ’s abroad’.

De praalwagen “Liefde op het eerste gezicht” is gevuld met verschillende soorten roze, witte en wit-roze gestreepte lisianthussen. Om het thema goed uit te beelden is er gekozen voor twee grote harten die in het midden van de praalwagen staan. De harten zijn rondom gestoken met verschillende soorten lisianthus, groene hydrangea, rode amaranthus caudatus en diplocyclos ranken. Aan de voor en achterzijde van de praalwagen zijn grote zuilen gemaakt waarin de nieuwe wit-roze gestreepte lisianthussoort ‘Excalibur Hot Pink’ op lengte in verwerkt is. Voor de afwerking is hierbij gekozen voor grote takken asparagus plumosus, aspidistra en rode amaranthus caudatus. De bodem van de praalwagen lijkt bedekt te zijn met een wild bloemenveld. Dit effect is bereikt door diverse grassoorten en ammi te mixen met verschillende kleuren lisianthus. Het geheel is een prachtig dromerig landschap, waarin je je goed kunt voorstellen dat het liefde op het eerste gezicht is als je daarin iemand ontmoet.

Liefde op het eerste gezicht winnende praalwagen  Liefde op het Eerste Gezicht

Liefde op het Eerste Gezicht detail 2  Liefde op het Eerste Gezicht detail 1

De Flower Parade Rijnsburg rijdt elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit 12 praalwagens en meer dan 50 overige elementen, zoals personenauto’s, koetsen, muziekkorpsen etc. Jaarlijks trekt het evenement meer dan 350.000 bezoekers. Dit jaar had de Flower Parade het thema ´Spreekwoorden en Gezegden´.  

Greenhouse is de grootste en meest creatieve winkel in de bollenstreek. Het is een sfeervolle plek voor iedereen die van bijzondere bloemen, planten en decoraties houdt. De grote variëteit aan producten wisselt met de trends en de seizoenen. Greenhouse maakt bloem- en plantarrangementen in de meest spannende en verrassende uitvoeringen. Greenhouse is gevestigd aan de Herenweg tussen Noordwijkerhout en De Zilk in en is gunstig gelegen langs de N206.