Herenweg 366
Noordwijkerhout
info@greenhouse.nl
t 0252 371134

Pantone trends 2018

Ieder jaar brengen diverse autoriteiten op het gebied van kleuren en trends hun voorspellingen uit voor het volgende jaar. Bij Greenhouse houden we deze voorspellingen scherp in de gaten, zodat we niets missen.

Verschillende trendkleuren 2018

De autoriteit op het gebied van kleuren en trends is Pantone. Dit bedrijf brengt altijd pas in december hun kleur van het jaar uit (de kleur van 2017 is Greenery). Maar het bedrijf heeft wel al een top 10 modekleuren uitgebracht voor het voorjaar van 2018 en 8 interieur kleurengroepen voor 2018. Alles van modetrends tot interieurtrends wordt beïnvloed door voorspellingen van Pantone: hun kleurvoorspelling van 2017, het knalgroene Greenery, is dit jaar overal te vinden en was vorig jaar ook terug te vinden in hun eerdere kleurenpaletten.

Modekleuren winter 2017/2018

Elk seizoen analyseert het team van Pantone Color Institute, de kleuren die door modeontwerpers in hun collecties in New York Fashion Week worden getoond. Vervolgens wordt deze informatie gebruikt om het Pantone Fashhion Color Report te maken, waarin de top 10 modekleuren voor mannen en vrouwen centraal staan. Dit seizoen is er ook rekening gehouden met Londen Fashion Week.

Er is een duidelijke overlapping in kleurgebruik te zien in de twee verschillende steden, maar er zijn ook enkele duidelijke verschillen. In beide steden stond een felle koraalrode tint centraal. Daarnaast zien we een lieve roze en mooie klassieke winterkleuren voor een lekker knaleffect.

New York

Color palette Pantone New York

Londen

Color palette Pantone Londen

Interieur kleurenpaletten 2018

8 interieurkleuren 2018

Bovenste rij: Verdure, Playful, Discretion, TECH-nique.
Onderste rij: Far-Fetched, Resourceful, Intricacy, Intensity.

Verdure: Groentekleuren zoals Selderij worden gecombineerd met bessenpaars en eierschaalblauw, dit palet symboliseert de huidige gezondheidtrend. 

Playful: Denk "Minions": Heldergeel, limoen, en alle andere leuke dingen komen samen voor dit kleurenschema. Dit kleurenschema is bedoeld om mensen blij te maken.

Discretion: Subtiele tinten zoals Elderberry en Hawthorne Rose vormen een mooi ingetogen kleurenpalet. Door de onverwachte combinaties kun je zachtroze heel powerful combineren. 

TECH-nique: Heldere turquoise, roze en paarse kleuren worden gecombineerd met wit en beige. 

Far-fetched: Door warme, aardse tinten zoals Cornsilk Yellow te combineren met rooskleurige tinten, omarmt dit kleurenpalet verschillende culturen. 

Resourceful: Dit palet bestaat uit complemetaire blauwe en oranje tinten. Een interessante combinatie, waar je niet om heen kunt. 

Intricacy: Een palet van neutrale metallics (aka, de "nieuwe neutrals") met accenten van dramatische Holly Berry Red en Yellow Sulphur.

Intensity: Een eclectische mix van kleuren die een gevoel van kracht, kracht en verfijning vertegenwoordigen. Gecombineerd met zwart en goud blijft dit kleurenpalet in evenwicht. 

 

 

Bronnen: Pantone