Herenweg 366
Noordwijkerhout
info@greenhouse.nl
t 0252 371134

Kerstboom eruit, kamerplant erin

De donkerste dagen van de winter liggen alweer achter ons en we maken ons alvast op voor het nieuwe jaar. Veel mensen weten het niet, maar zelfs rond een kerstboom bestaat etiquette. Volgens de traditie wordt op 6 januari (Driekoningen) de kerstboom opgeruimd, maar wat doe je met de lege plek die je kerstboom achterlaat? De oplossing is heel eenvoudig: zet er een mooie grote kamerplant voor in de plaats. Een plant is een betoverend mooi alternatief voor je kerstboom, dan begint het nieuwe jaar gelijk groen. In ons artikel "Deze kamerplanten móet je in huis hebben" staan de 10 hipste planten van dit moment voor je op een rijtje, zodat je inspiratie kunt opdoen voor jouw huis.

Tip!
Veel gemeenten zamelen kerstbomen in vanaf Driekoningen. Super makkelijk en het zorgt ervoor dat de straat niet vol ligt met afgedankte, depressief ogende bomen. Een blik op de gemeentewebsite verschaft alle informatie die je nodig hebt.

Tip 2!
Wat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, is het planten van de kerstboom in de tuin. Let er dan wel op dat je een spar aanschaft met grote, complete kluit. Ook nog een dingetje: een spar blijft met de juiste verzorging en een beetje liefde doorgroeien. Wees je er dus bewust van dat hij met zijn weelderige takken niet het zicht van de buren gaat belemmeren.

Kerstboom eruit kamerplant erin   

Bron: Mooi Wat Planten Doen